المقادير :
ك باذنجان رومى _ 1/4 او 1/2 ك لحم مفروم _عدد2 فلفل اخضر رومى _1/2ك طماطم _ملح وفلفل اسود وكمون
الطريقة :
-يقطع الباذنجان والفلفل الى حلقات و تقلى فى الزيت
-يعصج اللحم المفرى وقبل اغلاق النار بنصف ساعة اضيف له عصير الطماطم حتى تتسبك
-والان احضرى صينية مقاس 24 وادهنيها بالزيت
-ضعى نصف مقدار الباذنجان المحمر ثم ضعى فوقه حلقات الفلفل ثم باقى مقدار الباذنجان وغطى الوجه باللحم المعصج
-ضعى الصينية فى فرن متوسط الحرارة حتى يحمر الوجه حوالى ثلث ساعة
-والان اصبحت المسقعة جاهزة لتقدميها لاسرتك مع الخبز
وبالهنا والشفا